Alles wat je altijd al wilde weten over koeienhuiden!

Herkomst en behandeling
De koeienhuiden van MooMoo zijn afkomstig uit Brazilië. In feite is een koeienhuid een restprodukt uit de vleesindustrie. Landen als Brazilië en Argentinië staan bekend om hun rundvlees. Natuurlijk wordt er bij de verkoop van de koeien wel rekening gehouden met de opbrengst van de huiden, maar het is zeker niet zo dat de koeien alleen gefokt worden voor de huid. Dit zou een koeienhuid onbetaalbaar maken!

Het grootste gedeelte van de huiden worden gebruikt in de leerindustrie, voor bijvoorbeeld meubels, kleding en schoenen. Slechts een klein gedeelte wordt gebruikt als hele koeienhuid met haar en al. Ook deze worden vaak gebruikt voor het stofferen van meubels of bijvoorbeeld voor tassen.

De kwaliteit van de huiden van MooMoo is uitzonderlijk hoog. De huiden zijn van een goeie dikte, waardoor de huid zijn haren niet verliest. De huiden worden gelooid met de zogenaamde Chrome Tanning. Deze manier van looien zorgt ervoor dat de huiden erg soepel blijven en dat de kwaliteit voor jaren gewaarborgd is. Het is niet voor niets dat MooMoo al geruime tijd levert aan de meubel- en stofferingsindustrie. De huiden zijn door hun souplesse goed te verwerken en hebben geen last van haaruitval... En natuurlijk heb je van een koeienhuid van MooMoo ook jarenlang plezier als vloerkleed.

Het opmeten
Er zijn verschillende manieren om de grootte van een koeienhuid te bepalen. Allereerst is daar de manier van de lichttafels, waarmee exact de oppervlakte gemeten kan worden. Deze methode wordt altijd gebruikt voor de leerindustrie. Bij MooMoo meten we vaak op twee verschillende wijzen. De eerste is de 4 punts methode. Hierbij wordt de totale lengte opgemeten, inclusief de flappen. Tevens wordt de lengte opgemeten bij de rug. Voor de breedte meten we dan in het midden van de huid en bij de achterpoten. Deze meetmethode is behoorlijk omslachtig.

Daarom meten we bij MooMoo de lengte van de rug van de huid en voor de breedte meten we de buik. Onderstaand een plaatje, welke de meet methode van MooMoo duidelijk maakt. Hou er dus rekening mee dat de totale lengte en breedte van de huid nog ongeveer 40 tot 50 cm langer en breder is!